Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

Rolnicy z regionu świętokrzyskiego z wizytą na Podkarpaciu

Rolnicy z regionu świętokrzyskiego z wizytą na Podkarpaciu

W ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków 80-osobowa grupa mieszkańców terenów wiejskich, w tym rolników z powiatów sandomierskiego, opatowskiego, ostrowieckiego i kieleckiego, zainteresowanych organizacją przetwórstwa tradycyjnego na poziomie gospodarstwa wzięła udział w seminarium wyjazdowym pn. „Przetwórstwo tradycyjne i sprzedaż bezpośrednia – dobre przykłady rozwoju przetwórstwa tradycyjnego na Podkarpaciu”.

Konferencje otwierające Projekt "Świętokrzyska Kuźnia Smaków"

Od 9 do 12 lipca 2013 r. zostały przeprowadzone cztery konferencje w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim, na terenie, których realizowany jest projekt. Udział w nich wzięło ponad 180 osób reprezentujących m.in. jednostki samorządu terytorialnego, stowarzyszenia, lokalne grupy działania oraz lokalni liderzy.

Czytaj więcej...