Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach informuje, że zakończona została procedura dotycząca wyłonienia Wykonawcy usługi polegającej na „Wykonaniu i dostawie gadżetów reklamowych promujących Świętokrzyską Kuźnię Smaków wraz z nadrukiem przekazanych przez Zamawiającego elementów graficznych i logotypów wskazanych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia wraz z dostarczeniem do siedziby Zamawiającego na potrzeby realizowanego projektu pn. „Świętokrzyska Kuźnia Smaków” w ramach programu „Góry Świętokrzyskie Naszą Przyszłością” współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej”.

Sample Image

8 grudnia 2014 roku w godzinach 11:00-14:00 w siedzibie Świętokrzyskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach odbyło się posiedzenie, powołanej zarządzeniem Dyrektora ŚODR nr 15/2014 z dnia 1 grudnia 2014 r., komisji konkursowej w celu wyboru najlepszej pracy na znak graficzny (logo) szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków promującego podmioty oferujące potrawy regionalne oraz produkty tradycyjne i lokalne zlokalizowane w regionie Gór Świętokrzyskich, tj. w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim oraz do działań informacyjno-promocyjnych szlaku.

 Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Uwaga! Nastąpiła zmiana regulaminu konkursu na logo szlaku kulinarnego mającego służyć promocji i identyfikacji podmiotów w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków. Zmiany określa Aneks do Regulaminu wprowadzony z dniem 03.11.2014 r.

 
 
 
 
Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Uprzejmie informujemy, że został przedłużony termin naboru podmiotów do tworzonego w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków szlaku kulinarnego pod nazwą „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”. Zgłoszenia, czyli Deklaracja przystąpienia do szlaku wraz z załącznikami i Wniosek zgłaszający podmiot do certyfikacji można składać jeszcze do dnia 7 listopada 2014 roku do ŚODR Modliszewice.

 

 

 Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach ogłasza konkurs, którego celem jest zaprojektowanie logo z nazwą Świętokrzyska Kuźnia Smaków. Logo będzie służyło promocji i identyfikacji podmiotów oferujących kuchnię regionalną oraz produkty tradycyjne i lokalne zlokalizowanych w regionie Gór Świętokrzyskich. Wykorzystywane ono będzie również do znakowania podmiotów oraz do działań informacyjno-promocyjnych produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych szlaku.

 

ŚODR Modliszewice – biuro projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków po weryfikacji i ocenie formalnej dokumentacji złożonej przez podmioty zainteresowane przystąpieniem do szlaku ŚKS przedstawia wykaz podmiotów zakwalifikowanych do II etapu certyfikacji. Informujemy, że Certyfikacja podmiotów zakwalifikowanych do II etapu certyfikacji zostanie przeprowadzona w okresie od 29 listopada do 15 grudnia 2014 r. Zespół certyfikujący składający się z 4 osób będzie pracował pod nadzorem Małgorzaty Donoch – Biuro Doradztwa Technicznego Busko-Zdrój.

Każdy podmiot zostanie poinformowany telefonicznie/pocztą elektroniczną o terminie wizyty Zespołu certyfikującego (po uprzednim uzgodnieniu warunków/dostosowania terminu do ewentualnych możliwości czasowych podmiotów).

Od 29.11. do 7.12.2014 roku Zespół Certyfikujący powołany zarządzeniem Dyrektora ŚODR Nr 13 / 2014 z dnia 28.10.2014 r. przeprowadził certyfikację 46 podmiotów w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim zakwalifikowanych przez biuro projektu ŚKS ŚODR Modliszewice do II etapu certyfikacji. Z 46 podmiotów 34 uzyskały ilość punktów większą od wartości minimalnej, tj. 56 punktów zgodnie z § 3 pkt 10 Regulaminu Zespołu Certyfikującego, 11 podmiotów nie uzyskało minimum punktowego, 1 podmiot został zdyskwalifikowany po stwierdzeniu w trakcie certyfikacji braku spełnienia kryteriów prawnych. Ostatecznie rekomendację Zespołu Certyfikującego na „Szlak ŚKS” uzyskały 34 podmioty. Zespół przeprowadził certyfikację w oparciu o Kartę oceny podmiotów na „Szlak ŚKS” tj. Załącznik nr 3 do Regulaminu Zespołu Certyfikującego.

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach składa podziękowania wszystkim, którzy zechcieli wziąć udział w konkursie pn. „Najlepszy przepis na potrawę tradycyjną z regionu Gór Świętokrzyskich”, ogłoszonym na potrzeby projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków (ŚKS), realizowanego w powiatach: kieleckim, ostrowieckim, opatowskim, sandomierskim. Dzięki konkursowi do biura projektu wpłynęły 134 przepisy. Powołana na tę okoliczność Komisja w składzie: etnograf, etnolog, redaktor naczelny Aktualności Rolniczych dokonała oceny merytorycznej przepisów. Te najwyżej ocenione (około 90) zostaną wybrane do książki – ŚKS zbiór potraw tradycyjnych z Regionu Gór Świętokrzyskich (tytuł roboczy). Wydanie publikacji zaplanowane jest na drugą dekadę grudnia 2014 r.