Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

Wyniki konkursu na znak graficzny Szlaku Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Sample Image

8 grudnia 2014 roku w godzinach 11:00-14:00 w siedzibie Świętokrzyskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach odbyło się posiedzenie, powołanej zarządzeniem Dyrektora ŚODR nr 15/2014 z dnia 1 grudnia 2014 r., komisji konkursowej w celu wyboru najlepszej pracy na znak graficzny (logo) szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków promującego podmioty oferujące potrawy regionalne oraz produkty tradycyjne i lokalne zlokalizowane w regionie Gór Świętokrzyskich, tj. w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim oraz do działań informacyjno-promocyjnych szlaku.

Czytaj więcej...

Zmiana regulaminu konkursu na logo szlaku kulinarnego

 Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Uwaga! Nastąpiła zmiana regulaminu konkursu na logo szlaku kulinarnego mającego służyć promocji i identyfikacji podmiotów w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków. Zmiany określa Aneks do Regulaminu wprowadzony z dniem 03.11.2014 r.

 
 
 
 

Przedłużenie naboru do tworzonego szlaku kulinarnego "Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków"

Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Uprzejmie informujemy, że został przedłużony termin naboru podmiotów do tworzonego w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków szlaku kulinarnego pod nazwą „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”. Zgłoszenia, czyli Deklaracja przystąpienia do szlaku wraz z załącznikami i Wniosek zgłaszający podmiot do certyfikacji można składać jeszcze do dnia 7 listopada 2014 roku do ŚODR Modliszewice.

 

 

Konkurs na logo szlaku kulinarnego w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków

 Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach ogłasza konkurs, którego celem jest zaprojektowanie logo z nazwą Świętokrzyska Kuźnia Smaków. Logo będzie służyło promocji i identyfikacji podmiotów oferujących kuchnię regionalną oraz produkty tradycyjne i lokalne zlokalizowanych w regionie Gór Świętokrzyskich. Wykorzystywane ono będzie również do znakowania podmiotów oraz do działań informacyjno-promocyjnych produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych szlaku.

 

Wykaz podmiotów zakwalifikowanych do II etapu certyfikacji szlaku ŚKS

ŚODR Modliszewice – biuro projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków po weryfikacji i ocenie formalnej dokumentacji złożonej przez podmioty zainteresowane przystąpieniem do szlaku ŚKS przedstawia wykaz podmiotów zakwalifikowanych do II etapu certyfikacji. Informujemy, że Certyfikacja podmiotów zakwalifikowanych do II etapu certyfikacji zostanie przeprowadzona w okresie od 29 listopada do 15 grudnia 2014 r. Zespół certyfikujący składający się z 4 osób będzie pracował pod nadzorem Małgorzaty Donoch – Biuro Doradztwa Technicznego Busko-Zdrój.

Każdy podmiot zostanie poinformowany telefonicznie/pocztą elektroniczną o terminie wizyty Zespołu certyfikującego (po uprzednim uzgodnieniu warunków/dostosowania terminu do ewentualnych możliwości czasowych podmiotów).

Czytaj więcej...

Wykaz podmiotów rekomendowanych do nadania certyfikatów na „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”

Od 29.11. do 7.12.2014 roku Zespół Certyfikujący powołany zarządzeniem Dyrektora ŚODR Nr 13 / 2014 z dnia 28.10.2014 r. przeprowadził certyfikację 46 podmiotów w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim zakwalifikowanych przez biuro projektu ŚKS ŚODR Modliszewice do II etapu certyfikacji. Z 46 podmiotów 34 uzyskały ilość punktów większą od wartości minimalnej, tj. 56 punktów zgodnie z § 3 pkt 10 Regulaminu Zespołu Certyfikującego, 11 podmiotów nie uzyskało minimum punktowego, 1 podmiot został zdyskwalifikowany po stwierdzeniu w trakcie certyfikacji braku spełnienia kryteriów prawnych. Ostatecznie rekomendację Zespołu Certyfikującego na „Szlak ŚKS” uzyskały 34 podmioty. Zespół przeprowadził certyfikację w oparciu o Kartę oceny podmiotów na „Szlak ŚKS” tj. Załącznik nr 3 do Regulaminu Zespołu Certyfikującego.

Czytaj więcej...

Najlepszy przepis na potrawę tradycyjną z regionu Gór Świętokrzyskich

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach składa podziękowania wszystkim, którzy zechcieli wziąć udział w konkursie pn. „Najlepszy przepis na potrawę tradycyjną z regionu Gór Świętokrzyskich”, ogłoszonym na potrzeby projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków (ŚKS), realizowanego w powiatach: kieleckim, ostrowieckim, opatowskim, sandomierskim. Dzięki konkursowi do biura projektu wpłynęły 134 przepisy. Powołana na tę okoliczność Komisja w składzie: etnograf, etnolog, redaktor naczelny Aktualności Rolniczych dokonała oceny merytorycznej przepisów. Te najwyżej ocenione (około 90) zostaną wybrane do książki – ŚKS zbiór potraw tradycyjnych z Regionu Gór Świętokrzyskich (tytuł roboczy). Wydanie publikacji zaplanowane jest na drugą dekadę grudnia 2014 r.

Czytaj więcej...

Zapraszamy do tworzonego szlaku kulinarnego pn. „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”

Uprzejmie informujemy, że rozpoczęliśmy procedurę naboru podmiotów do tworzonego w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków szlaku kulinarnego pn. „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”. Zgłoszenia tj. Deklaracja przystąpienia do szlaku wraz z załącznikami i Wniosek zgłaszający podmiot do certyfikacji można składać do 3 listopada 2014 r. do ŚODR Modliszewice.

Czytaj więcej...