Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

Wyniki konkursu na znak graficzny Szlaku Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Sample Image

8 grudnia 2014 roku w godzinach 11:00-14:00 w siedzibie Świętokrzyskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach odbyło się posiedzenie, powołanej zarządzeniem Dyrektora ŚODR nr 15/2014 z dnia 1 grudnia 2014 r., komisji konkursowej w celu wyboru najlepszej pracy na znak graficzny (logo) szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków promującego podmioty oferujące potrawy regionalne oraz produkty tradycyjne i lokalne zlokalizowane w regionie Gór Świętokrzyskich, tj. w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim oraz do działań informacyjno-promocyjnych szlaku.


Skład Komisji konkursowej:

  1. Przewodnicząca Halina Sadecka – etnolog, kierownik działu promocji i kadr, Ośrodek Promowania i Wspierania Przedsiębiorczości Rolnej w Sandomierzu.
  2. Członek Wojciech Buliński – prawnik, st. specjalista Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska, Urząd  Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego.
  3. Członek Karolina Opałko-Moćko – grafik komputerowy, st. specjalista ds. organizacji imprez, Wojewódzki Dom Kultury w Kielcach.
  4. Członek Anna Drzewiecka – grafik komputerowy, kierownik działu promocji, Regionalna Organizacja Turystyczna w Kielcach.
  5. Członek Dariusz Kowalczych – dziennikarz, pedagog, Dyrektor Biblioteki Publicznej Miasta i Gminy Końskie.
Na konkurs wpłynęło 11 zakopertowanych ofert zawierających od jednej do dwóch prac konkursowych (zgodnie z regulaminem konkursu autorzy prac mogli nadsyłać maksymalnie dwa projekty). W sumie komisja dokonała wstępnej selekcji 15 projektów, z których warunki konkursu spełniały wszystkie oferty. Po sprawdzeniu merytorycznym prac zgodnie z regulaminem konkursu komisja dokonała oceny prac konkursowych wg następujących kryteriów:
  • walory artystyczne,
  • innowacyjność,
  • funkcjonalność,
  • identyfikacja z regionem Gór Świętokrzyskich oraz jego dziedzictwem kulinarnym.

 

Na podstawie punktów przyznanych przez poszczególnych członków, komisja dokonała wyboru projektu z numerem 11, który uzyskał 92 punkty i tym samym został zwycięzcą konkursu.

 

Autorem najwyżej ocenionego projektu jest Emilia Kaczor z Łambinowic.


Galeria:

Tag:


„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Aktualizacja strony internetowej www.swietokrzyskakuzniasmakow.pl zrealizowana w ramach operacji
"Wsparcie rozwoju szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków, jako narzędzia budowania marki lokalnych produktów żywnościowych wysokiej jakości" realizowanej przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej
„Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

GÓRY ŚWIĘTOKRZYSKIE NASZĄ PRZYSZŁOŚCIĄ

Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach

PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO
PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ