Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

„Perła” 2018 dla kolejnego produktu ze szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków

Kapituła Krajowa XVIII edycji konkursu ogólnopolskiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” przyznała statuetki „Perły” 2018 dla trzech produktów tradycyjnych z województwa świętokrzyskiego. Wśród laureatów znalazł się produkt będący w ofercie szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków pn. kiełbasa wiejska od Bonarka, wytwarzany przez Zakład Przetwórstwa Mięsnego Wiesław Bonarek, Wiązownica Duża, powiat staszowski.

Kiełbasa wiejska od Bonarka

Uroczyste wręczenie nagród odbędzie się 30 września br. podczas Wielkiego Finału Konkursu na Targach Smaki Regionów MTP w Poznaniu, o godz. 13.00 w pawilonie 11 (tzw. Iglica). Uroczystości towarzyszyć będzie tzw. Wielka Degustacja Perłowa nagrodzonych produktów. Gratulujemy tej wyjątkowej nagrody i życzymy dalszych sukcesów oraz utrzymania wysokiej jakości produktów i pozycji wśród wytwórców żywności tradycyjnej w regionie. A państwa - konsumentów zachęcamy do kupowania produktów nagrodzonych Perłą, jak i innych z oferty ŚKS. Warto przypomnieć, że nagrody Perły przyznawane są od 2003 roku przez Kapitułę Krajową Konkursu a ich wręczanie odbywa się zawsze podczas Wielkiego Finału na Międzynarodowych Targa w Poznaniu.

Więcej informacji o produktach nagrodzonych Perłami na stronie www.sodr.pl oraz na stronie szlaku kulinarnego ŚKS.

Teresa Wąsik

Tag:

GÓRY ŚWIĘTOKRZYSKIE NASZĄ PRZYSZŁOŚCIĄ

Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach

 

PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO
PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ