Kapituła krajowa XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” przyznała statuetkę „Perły” 2017 dla produktu tradycyjnego z województwa świętokrzyskiego pn. tort czekoladowo-orzechowyz Rżuchowa - Pasterczyk Monika, Pracownia Tortów Artystycznych „Kraina Tortów”, Rżuchów, gmina Sadowie, powiat opatowski, który jest ofertą Świętokrzyskiej Kuźni Smaków oraz laureatem nagrody głównej konkursu wojewódzkiego NKD 2016 roku. Warto przypomnieć, że statuetki Perły przyznawane są od 2003 roku a ich wręczanie odbywa się podczas Wielkiego Finału konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na Międzynarodowych Targach POLAGRA w Poznaniu, który w tym roku odbędzie się 24 września br. o godz. 13.00 w pawilonie 11 (tzw. Iglica), towarzyszyć mu będzie tzw.
Wielka Degustacja Perłowa nagrodzonych produktów.
Gratulujemy wyjątkowej nagrody, życzymy wytrwałości i dalszych sukcesów na rynku żywności tradycyjnej. Konsumentów zachęcamy do ich skosztowania i kupowania, gdyż są naturalne i wyjątkowe pod względem smaku, jakości surowca, sposobu i czasu wytwarzania jaki jest potrzebny, aby mogły być takie wyjątkowe.
Teresa Wąsik
Kraina Tortów. Pracownia Tortów Artystycznych
• tort czekoladowo-orzechowy z Rżuchowa
Pasterczyk Monika
Rżuchów 4, 27-580 Sadowie
697180707
krainatortow@wp.pl
www.krainatortow.pl
Tort czekoladowo-orzechowego z Rżuchowa
Pasterczyk Monika
www.krainatortow.pl
Tag: