Zakończony został ostatni etap zadania pn. „Wytyczenie szlaku” realizowanego w ramach projektu „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”. Podmioty, które otrzymały certyfikat zostały oznakowane oraz poddane ocenie pod względem spełniania wymagań zawartych w umowie certyfikacyjnej.
Oznakowanie podmiotów szlaku odbyło się w dniach od 24 do 26 czerwca 2015 roku. Wszystkie 34 miejsca, w tym 9 restauracji, 4 gospodarstwa agroturystyczne oferujące potrawy kuchni regionalnej i lokalnej oraz 21 producentów i przetwórców produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych, znajdujące się w powiatach:
sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim zostały poddane lustracji przeprowadzonej przez Teresę Wąsik – koordynatora projektu i Annę Michalską – asystenta projektu. Każdy podmiot otrzymał tablicę oraz naklejkę szlaku kulinarnego „Świętokrzyska Kuźnia Smaków” do oznakowania miejsca prowadzenia działalności. Poniżej galeria z oznakowania podmiotów szlaku ŚKS.
Anna Michalska
Powiat kielecki
Powiat opatowski
Powiat ostrowiecki
Powiat sandomierski
Tag: