Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

Zapraszamy do tworzonego szlaku kulinarnego pn. „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”

Uprzejmie informujemy, że rozpoczęliśmy procedurę naboru podmiotów do tworzonego w ramach projektu Świętokrzyska Kuźnia Smaków szlaku kulinarnego pn. „Szlak Świętokrzyska Kuźnia Smaków”. Zgłoszenia tj. Deklaracja przystąpienia do szlaku wraz z załącznikami i Wniosek zgłaszający podmiot do certyfikacji można składać do 3 listopada 2014 r. do ŚODR Modliszewice.


Szlak „Świętokrzyska Kuźnia Smaków” jest swego rodzaju innowacyjnym produktem turystycznym, który ma pokazać miejsca serwowania kuchni regionalnej, wytwarzania i sprzedaży, produktów tradycyjnych i lokalnych charakterystycznych dla powiatów sandomierskiego, opatowskiego, ostrowieckiego i kieleckiego. Na szlaku będą mogli się znaleźć producenci wytwarzający lub oferujący uznany produkt lokalny, tradycyjny, kuchnię regionalną – uczestnicy szkoleń w ramach zadania „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”, a także podmioty oferujące taki produkt, które zadeklarują swój udział na szlaku, a których wyboru dokona Zespół ekspertów.

Pełna informacja dostępna jest w ŚODR w Modliszewicach / Biuro projektu „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”:

Koordynator projektu – Teresa Wąsik
Asystent projektu – Anna Michalska
tel.: 41 372 22 84 do 86
tel. kom.: 507 111 245
e-mail: gwia@sodr.pl

oraz w Powiatowych Zespołach Doradczych ŚODR / specjalistki ds. przedsiębiorczości, wiejskiego gospodarstwa domowego i agroturystyki:

PZD Kielce – tel.: 41 341 52 44
PZD Ostrowiec – tel.: 41 247 95 56
PZD Opatów – tel.: 15 868 21 77
PZD Sandomierz – tel.: 15 831 33 00

 

Do pobrania:
Regulamin certyfikacji
Regulamin zespołu certyfikującego
Załącznik nr 1 – Deklaracja przystąpienia do szlaku
Załącznik nr 2 – Wniosek zgłaszający podmiot do certyfikacji
Załącznik nr 3 – Karta oceny

Tag: