Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 
×

Ostrzeżenie

JFolder::pliki: Ścieżka nie jest folderem. Ścieżka: /home/sodr/ftp/www/sksmakow/images/Kuznia_Smakow_2013/Sandomierz.
JFolder::pliki: Ścieżka nie jest folderem. Ścieżka: /home/sodr/ftp/www/sksmakow/images/Kuznia_Smakow_2013/Opatow.
JFolder::pliki: Ścieżka nie jest folderem. Ścieżka: /home/sodr/ftp/www/sksmakow/images/Kuznia_Smakow_2013/Ostrowiec.
JFolder::pliki: Ścieżka nie jest folderem. Ścieżka: /home/sodr/ftp/www/sksmakow/images/Kuznia_Smakow_2013/Kielce.
×

Uwaga

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Konferencje otwierające Projekt "Świętokrzyska Kuźnia Smaków"

Od 9 do 12 lipca 2013 r. zostały przeprowadzone cztery konferencje w powiatach: sandomierskim, opatowskim, ostrowieckim i kieleckim, na terenie, których realizowany jest projekt. Udział w nich wzięło ponad 180 osób reprezentujących m.in. jednostki samorządu terytorialnego, stowarzyszenia, lokalne grupy działania oraz lokalni liderzy.

 

Podczas konferencji przedstawiono założenia projektu "Świętokrzyska Kuźnia Smaków" oraz programu "Góry Świętokrzyskie Naszą Przyszłością". Istotnym elementem konferencji były wykłady ekspertów: Marka Gąsiorowskiego z Slow Food i Janusza Suszyny z Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Sandomierzu, którzy wskazywali na istotną rolę produktów tradycyjnych w promocji i rozwoju regionu. Doskonałym tego przykładem była prezentacja walorów wiśni nadwiślanki jako jednego z trzech produktów regionalnych województwa świętokrzyskiego posiadających chronione oznaczenie Unii Europejskiej.
Teresa Wąsik
Koordynator projektu

Fotoreportaż z konferencji:

9 lipca 2013 r. – powiat sandomierski, Pensjonat „Wojtasówka” w Obrazowie

{gallery}Kuznia_Smakow_2013/Sandomierz{/gallery}

10 lipca 2013 r. – powiat opatowski, Hotel „Magnat” w Jacentowie

{gallery}Kuznia_Smakow_2013/Opatow{/gallery}

11 lipca 2013 r. – powiat ostrowiecki, Zajazd „Pod Jarem” w Bałtowie

{gallery}Kuznia_Smakow_2013/Ostrowiec{/gallery}

12 lipca 2013 r. – powiat kielecki, Hotel „Miedziana Góra” w Ćmińsku

{gallery}Kuznia_Smakow_2013/Kielce{/gallery}

Tag: