Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. 

Zapraszamy na wyjazd studyjny w dniach 18-20 czerwca

Zapraszamy rolników, przetwórców, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, podmiotów branży gastronomicznej z powiatów: koneckiego, włoszczowskiego, jędrzejowskiego, kazimierskiego i skarżyskiego na wyjazd studyjny nt. „Kreowanie marki opartej na produkcie tradycyjnym i regionalnym na przykładzie doświadczeń podmiotów funkcjonujących w ramach szlaków kulinarnych woj. świętokrzyskiego i małopolskiego”, który odbędzie się w dniach 18-20 czerwca 2018 r.

 

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach serdecznie zaprasza zainteresowanych do udziału w wyjeździe studyjnym w dniach 18-20 czerwca 2018 r. nt. „Kreowanie marki opartej na produkcie tradycyjnym i regionalnym na przykładzie doświadczeń podmiotów funkcjonujących w ramach szlaków kulinarnych woj. świętokrzyskiego i małopolskiego” operacji pn. „Świętokrzyska Kuźnia Smaków - Lokalna Marka”. Operacja realizowana jest w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Plan Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Plan Operacyjny na lata 2018-2019.

Celem wyjazdu jest nabycie przez rolników, przetwórców, właścicieli gospodarstw agroturystycznych, podmiotów branży gastronomicznej z 5 powiatów województwa świętokrzyskiego tj.: koneckiego, włoszczowskiego, jędrzejowskiego, kazimierskiego i skarżyskiego wiedzy z zakresu kreowania lokalnej marki opartej na produkcie tradycyjnym i regionalnym, umiejętności wykorzystania kuchni regionalnej i wyrobów tradycyjnych w ofercie turystycznej regionu na przykładzie doświadczeń podmiotów funkcjonujących w ramach przykładowych szlaków kulinarnych jako produktów sieciowych woj. świętokrzyskiego i małopolskiego.

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA.

Warunkiem udziału w wyjeździe studyjnym jest spełnienie kryteriów, o których mowa w Regulaminie rekrutacji oraz wypełnienie i przesłanie do 13 czerwca 2018 r. do godziny 15.00 wypełnionego formularza rekrutacyjnego wraz z oświadczeniem o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych.

Formularz można przesłać:

  • pocztą elektroniczną (skan) na adres: gwia@sodr.pl;
  • faksem pod numer 41 372 34 86;
  • pocztą tradycyjną na adres (decyduje data wpływu):
    Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach,
    Modliszewice, ul. Piotrkowska 30,
    26-200 Końskie

O wynikach rekrutacji poinformujemy zainteresowanych telefonicznie 14 czerwca 2018 r.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt:

ŚODR Modliszewice - Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich

Teresa Wąsik, tel. 41 372 22 84 do 86  lub 507 111 245;
Anna Michalska, 507 111 235;
Halina Szymańska, tel. 41 372 22 84 do 86.

Regulamin oraz formularz rekrutacyjny dostępne są do pobrania poniżej.

Regulamin rekrutacji wyjazd operacji KSOW.docx

Zał. nr 1. Formularz rekrutacyjny wyjazd operacji KSOW.docx

 

 

Tag:


„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Aktualizacja strony internetowej www.swietokrzyskakuzniasmakow.pl zrealizowana w ramach operacji
"Wsparcie rozwoju szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków, jako narzędzia budowania marki lokalnych produktów żywnościowych wysokiej jakości" realizowanej przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach.
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej
„Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

GÓRY ŚWIĘTOKRZYSKIE NASZĄ PRZYSZŁOŚCIĄ

Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach

PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO
PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ